HTML

szárnyak

Friss topikok

  • Hagrid: Jó, jó, bocsi...de azért ne fogd a törp-rajongásodat a terhességre, megértem azt is. ;-) (2015.12.02. 09:27) szalmaként
  • Hagrid: Az zavar a sárkányban, hogy bár aranyos, de sokadik alkalom után már nem figyel rá... (2015.11.02. 22:23) rendelés
  • Hagrid: Őzgida, mi? :P (2015.11.02. 22:23) kirándulás a magaslesig
  • tulnagyszemulany: hazafele is furán néztek rám :D (2015.07.20. 19:35) tali
  • Hagrid: Szerintem ő sem emlékszik a részletekre, csak reggelre ott volt...:D (2015.07.19. 11:44) tetkó

Címkék

babó (67) babó2 (58) babó3 (2) barát (1) család (22) egó (113) elmentünk (4) ennivaló (12) falu (4) film (10) grr (5) háziállat (11) karácsony (2) kert (7) könyv (5) kutya (12) Lakás (1) macska (18) ovi (1) politika (1) történések (6) Címkefelhő

szalmaként

2015.12.01. 22:30 :: Dee_

Érdekes, hogy mióta megvannak a gyerekek, nem félek egyedül a házban. Persze a kutya jelenléte (szeme, füle, orra, ha a harapására nem is számíthatok túlzottan) is sokat segít.

Szóval egyedül ma este. F. még pizsamába öltöztette őket és megcsinálta a tejeket, csak a mesélés maradt rám. Teával, sós mogyoróval, feketeribizlis csokival és gesztenyével vigasztalódom magányomban, és azt hittem, ma este lesz a Hobbit 3. is, F, már kajánkodott, hogy hagy majd itthon elég zsepit, mert tudja, hogy nehezen viselem a végét (grr, gúnyt űzni a terheshormonokkal teli kismamából, aki amúgy is egy nyavalyás karácsonyi Spar-reklámon majdnem sírni kezd, mert a nagymamájára emlékezteti a néni, aki ott segít a konyhában...) de kiderült, holnap lesz. Nem mintha nem láttam volna kétszer két nap alatt...

F. megvette az ikeás takarót, de még tartom magam, nem nézem meg, milyen színű... Talán kibírom a szülésig, jó poén lenne. :D Persze szinte biztos vagyok a nemében. Holnap kezdődik a 24. hét! Az orvoshoz járást nem viszem túlzásba. Majd a második cukorterhelés után elmegyek, 2 hét múlva, akkor lesz, hogy 2 hónapja nem látott már orvos. A kötelező 4 alkalomra hajtok, már megvan 2.

1 komment

rendelés

2015.11.02. 22:15 :: Dee_

Új könyvkedvence van KT-nek, esténként F. olvas fel belőle egy-egy fejezetet. Megrendelte a második részét tőlünk, de én még nem nyomtam rá a fizetés-gombra, meg kellett gondolni ezt, mert hamarosan ünnepek is lesznek. Aggodalmaim megosztottam F.-vel a rendelés felett ülve, és elmondtam azt is, hogy KT délután ártatlanul megemlítette, hogy "ha vége a Leás meséknek, akkor újra jön Lumpi Lumpi". F. kiérezte ebből a neki szóló burkolt fenyegetést, és bár kedveljük a kis kék sárkányt, de bőven elég volt az új könyv előtt hónapokig ugyanazt a történetet olvasnia róla F-nek újra és újra, minden este. "- Kattints rá gyorsan!" - vágta rá villogó szemekkel, rövidre zárva a belső vitám. :) 

1 komment

Címkék: egó babó

kirándulás a magaslesig

2015.11.02. 21:59 :: Dee_

A csodaszép hétvégét kirándulással koronáztuk meg. Mázlink van, hogy ehhez tulajdonképpen csak az ajtón kell kilépnünk, na jó, elsétálni az utca végén kezdődő rétig. Vittük a kutyát is, aki abszolút lelkes volt végig. KT szokásosan egy őzgida sebességével, ügyességével és vakmerőségével mászkált holmi rejtett csapásokon, vagy ment volna az út feletti, kőomlásos parton. F. szó nélkül hozta az út közben gyűjtött kincseim, tobozokat és két darab kilós követ. De aki igazán lenyűgözött, az L. volt, aki teljesen belejött a járkálásba, a legmeredekebb részeken sem kellett felvenni, csak akkor, ha elkámpicsorodott, mert elesett vagy szerinte rossz irányba mentünk.

Hazafelé beugrottunk a helyi temetőbe is, a kikötött kutya a kerítésre tette a lábait, úgy figyelt befelé, hol vagyunk már.

Nagyon kellemes a levegő, de a Mamáékinek nyomába sem ér. Hiába a hasonló kőzet a helyen, a megszokott erdő, innen hiányzik a víz (és nekem is, nagyon) és érezni a város közelségét. Ha csak a derengésben is a horizonton. 

1 komment

Címkék: kutya egó babó babó2

A dió vége...

2015.10.28. 23:31 :: Dee_

... 3 délután derékfájlaló törögetés és 2,2 kg finom bél. És mindezt úgy, hogy a szedésével is nagyszerűen szórakoztunk már, nem beszélve a megspórolt forintokról. Most dúskálunk a dióban, keresem a recepteket. :)

Szólj hozzá!

Címkék: ennivaló egó

to be or not to be

2015.10.28. 23:27 :: Dee_

Ma úgy indultunk temetőt látogatni Mamáék falujába, ami eléggé félreérthető így október végén, halottak napja környékén: ásóval, lapáttal. És tizenkét év után újra találkoztam a kutyámmal.

Szólj hozzá!

Címkék: egó

Oliver & Co.

2015.10.23. 22:48 :: Dee_

Nagy örömmel vettem le a polcról az Auchanban gyerekkorom egyik Disney-kedvencét, az Olivér és társait. Ma meg is mutattam a gyerekeknek - és F-nek, mert még ő sem látta - , de teljesen kiakasztott az új szinkron. Nem, talán nem lett volna baj, ha csak simán felveszik az új hangokkal (a dvd kiadásra nem akarták vagy tudták talán feljavítani a régit), de teljesen megváltoztatták a szöveget, ami különösen a daloknál feltűnő, nem illeszkedik a filmhez, jelenethez. Az én kedves, szó szerint ismert dalaim! A youtube-al vigasztalódtam, megmutattam F.-nek, milyen is volt a főcímzene Vikidál Gyulával... (Tudom, az Olivér és társai nem egy Oroszlánkirály, de milyen lenne az is teljesen más hangokkal? A kis hableány szerencsére megmenekült ilyen szempontból, pedig az is a 80-as évek végén készült. A Vissza a jövőbe-filmeknél megmaradtak a szinkronhangok és sokat a szövegen sem változtattak, mégis érezni, melyik az új. A Hófehérkét is sajnálom nagyon, nem ugyanolyan, mint volt. Érdekes, a Hamupipőkét fel tudták rakni eredeti változatában a dvd-re, nem tudom, mi alapján válogatnak.) 

Most, huszonvalahány évvel később esett csak le, miért csillant fel minden csibész szereplő szeme, mikor meglátták Olivér nyakörvén a bilétát a címével, miután Jenny örökbe fogadta. Gyerekként semmit nem mondott az, hogy 5th Avenue, most viszont már tudom, hogy gazdagék lakhelye, és ezt már a címükből is levágja bárki. Vicces amúgy, hogy bár nem tudom, 1988-ban milyen ház állt ott a sarkon, de egy hasonló hangulatú hotel van most azon a telken a google maps szerint. A környék nem sokat változott. És hiába a vagyonosak lakhelye New Yorkban, nálunk ilyen látvány van minden városi park mellett. 

Teljesen elmerültem abbn a hangulatban, amiben akkoriban éltem, a film segítségével. Visszahozott mindent. Mamáék, állatkák, pici önmagam, a családom, a suli... 

 

Szólj hozzá!

Címkék: film egó

dió

2015.10.23. 22:22 :: Dee_

Ezernél megálltam az összegyűjtött diók számolásában, úgy 1200 lehet. A gyerekekkel hetek óta szedjük, ahol csak találunk, napi 5-től 100-ig terjedt a mennyiség. A legfontosabb forrásom két öreg fa az utcán, picik is, gyengék is, apró a termésük - de egy bácsi azt mondta, hatvan éve szedett már róluk. El tudjátok ezt képzelni? Mint Mama kertjében a körte, csak azt kivágták. És ezt a diót senki nem gyűjtötte össze, ott rohadt meg a fák alatt, mióta csak láttam. De idén ráálltam a szedésre és a gyerekek is szenvedéllyel csatlakoztak. Ma álltam neki, hogy feltörjem, mondanom sem kell, hogy meg sem látszik a halmon, hiába dolgoztam órákig, hogy fogyott volna, és úgy is, hogy a negyede rossz és KT rájárt tisztítás helyett, még így is 70 deka gyűlt össze a dióbélből. És hol van még a vége... És mindezt ingyen, csak le kell érte hajolni.

Szólj hozzá!

Címkék: falu kert ennivaló egó

egér

2015.10.18. 22:57 :: Dee_

Tegnap aggasztó felfedezést tettem, mikor pakoltam el a kerti játékokat: egerek költöztek a garázsba. A szaguk árulta el őket, de mikor mozdulatlanul álltam, meg is pillantottam egyet, nem zavartatta magát. Első körben beraktam melléjük Kornéliát, aki azonban a vadászkuporgáson kívül nem volt eredményes, túl nagy volt a rumli. Második körben megvizsgáltam, vajon min is élnek ezek, és sajnos megtaláltam a 2 kiló napraforgómag maradékát a karácsonyi dobozok feletti kertészkosárban. A kosár tartalma meg volt rágva, így kivittem az épület elé egy kis tisztogatásra, de Freyja élénk szaglászása megsúgta: van valaki benne... Így a szomszédos rét mellett kezdtem bontogatni a szerszámokat, és ki is ugrott egy kicsi egér a kosárból.

Volt alkalmam felmérni a károkat. Az egerek mindent összemásznak, összepisilnek, összekakilnak, megrágnak. És a garázsban tartjuk a babakocsikat és alkatrészeit, a kiságyat, az ünnepi díszeket, a régi legókat... Csak hogy azokat említsem, amit nagyon bánok, hogy nem maradtak sterilen. (De hogy jöttek be a nyomorultak? Sehol nem volt rés!) Ma azzal kezdtünk, hogy kihordtam a babakocsikat és bizony ott volt a szar... De szerencsére még nem rágták meg. Picit összébb pakoltam mindent, hogy beférjen a macska majd rendesen. Aztán jött a neheze... A díszeim... Az egyik karácsonyi doboz még egy egeret rejtett, valószínűleg ezt a nagyot láttam tegnap. És minden összejárkálva, minden büdös.. Az összekreatívkodott húsvéti cuccaim szinte mind mehettek a kukába. A kedvenceim, a tojáson ülő papírtyúkok, meg a kékfestő hungarocelltojások is... Meg amit a gyerekek festettek... KT első tojása, amit tőlem kapott... A betlehemem! Koszorúk! A két hatalmas karácsonyi dobozom egyike is tele lett a becses szeméttel. Ami papír vagy fa volt, amit összemásztak, mert nem volt külön dobozban, amit nem lehetett lemosni, az ment a kukába. Ebéd után pedig KT segítségével erős domestosos vízben lemostam a kerámiákat és műanyagokat, meg amit nem volt szívem kidobni (Mama díszei), pedig megsínylették a mosást, ahogy így utólag látom. 

Cukinak látom őket. De iszonyúan kártékonynak is. Szereztek nekem egy marha rossz hétvégét, és még ki tudja, mennyien maradtak...

Szólj hozzá!

Címkék: kutya karácsony macska háziállat egó grr

2015.10.16. 22:10 :: Dee_

Mikor a logopédussal beszélek, úgy érzem, én vagyok Eliza Doolittle...

Szólj hozzá!

Címkék: egó

új kártya

2015.10.05. 21:57 :: Dee_

Lett volna még két éve az érvényességéből, de a bankunk lecserélte a kártyáinkat. Mindenkinek ilyen lesz, nincs választási lehetőség. Paypassos, vagyis elég egy érintés a terminálhoz és lehúzza az összeget. Ez lehet gyors, lehet kényelmes, sokan szerethetik. Ma aktiváltam a kiküldött kártyát és le akartam csökkenteni az érintésre, pin kód nélkül lehúzható összeget mondjuk egy forintra. Nem lehet. Ötezer az alsó határ. Vagyis ha ellopják, ötezrenként leszedhetik róla a pénzt, míg nem tiltom le. Még a pin kódot sem kell hozzá tudniuk. Kérdeztem, hogy ez nem egy hatalmas biztonsági kockázat? Az ügyfélszolgálatos azt mondta, NEM SZOKTÁK így lelopni a pénzt. Meg úgyis félnek a kameráktól a boltokban. Ahha... Nem győzött meg. Fontolom a bankváltást.

Szólj hozzá!

Címkék: egó grr