HTML

szárnyak

Friss topikok

  • tulnagyszemulany: jajj... azért óvatosan, pihentesd is a lábad, nehogy rosszabb legyen! nekem a szórólapos munka ó... (2014.08.19. 13:00) nyaralás helyett
  • Dee_: kíváncsi vagyok rá! :) ez meg pasiszandál, de olyan kééényelmes! bár inkább uniszexnek mondanám.... (2014.07.18. 21:28) szandi
  • Hagrid: Szerintem egyelőre még nem ivódott beléjük. :-) A szomszéd öreglányt is bírja KT. :-) (2014.07.04. 21:18) csúnya és szép
  • Hagrid: Én azért még rettegek az emeletes ágytól. :D (2014.07.04. 00:17) nagy ágy
  • Hagrid: Elvileg vihetnék versenyeztetni őket a Hungaroringre vagy rally-ra, de ennyi. 160 felett nem igazá... (2014.07.04. 00:15) nekünk ez csak 120

Címkék

babó (48) babó2 (43) család (11) egó (64) elmentünk (4) ennivaló (8) falu (2) film (6) grr (2) háziállat (6) karácsony (1) kert (3) könyv (3) kutya (10) Lakás (1) macska (10) ovi (1) politika (1) Címkefelhő

Blogajánló

Állatkert

2014.08.19. 23:48 :: Dee_

KT-t megkérdeztem, mi tetszett neki legjobban az Állatkertből. "A kecske"- volt a válasza. Szerintem L. is ezt mondta volna, iszonyú lelkesek voltak mindketten a simogatóban. (Tavaly KT még a simogatás lehetőségétől felpörögve rohangált, most fegyelmezetten jött-ment, amerre kértem, utánam és L. után, és átszellemülten kísérte a kecskéket, kezét a hátukra téve, "gazdája vagyok". L. meg a színeiket mondta, mutatta.) Ja, KT-nek még egy kedvenc: a tigrisek melletti dzsip. Meg a csövek. Meg a Varázshegy.

L.-nek a kecskék mellett a frissen kikelt kiscsibék, a zebrák (ott döbbent rá, hol is vagyunk, hogy ez nem csak könyvben és duplóban van), az elefánt.

F.-nek a hempergő jaguár. A dzsip hátsó ülésén a hátán fekvő tigris, aki méltóságteljesen sétált el, mielőtt lefényképezhettem volna. A faágon összegömbölyödve szundikáló vöröspandák. A lábát magasba emelve tisztálkodó manul, a mi itthoni cicáinknak ilyenkor megfogjuk a tappancsát, nála ezt nem próbáltuk volna. Az oroszlánhalom.

Nekem az, hogy a nagymacskák 4 felé felélénkültek. A kiszökött mongúz. A rókamanguszták őrsége. Meg KT lelkesedése a boltban, ahol kettő plüss borzot kért és kapott (anyát és fiát, ahogy mondta :)), én meg L.-ek (inkább magamnak, ehhehe) egy ugyanilyen vöröspandát választottam, mert neki minden tetszett, de nem tette le a voksát semmi mellett.    

Szólj hozzá!

Címkék: egó elmentünk babó babó2

nyaralás helyett

2014.08.17. 22:22 :: Dee_

Hónapok óta kérdés volt, hogy menjünk majd a családi nyaralásra. No nem kell valami nagy dologra gondolni, pár nap (az itthon hagyott állatok és a felvigyázó Anya nem kizsákmányolása miatt) exsógorom nyaralójában. Vagy az unokaöcsémében, nem is tudom. Közben kiderült, exsógor még ennél is exszebb lesz, én meg képes voltam egy helyben elrepeszteni a térdem, amivel hetek óta bajlódom. Aggódtam az öregecske kocsi miatt is, amit eléggé meghajtottam, féltem, hogy félúton lerobbanunk. Féltem a sztrádától, mert a kamionok nem előzhetnek, de biztosan gyorsabban akarnak menni a külső sávban, mint én. Féltem, mert F. még nem tudott ezzel a kocsival gyakorolni, egyszerűen nem volt alkalom hozzá. Mindketten aggódtunk a vonatút miatt, ha azzal mennénk, mert bár bagóért levinne a MÁV, de dupla hosszú az út, és a kutyával is bajos lenne (vinnünk kell, mert szökik), nem beszélve örökmozgó gyerekeinkről. Konkrétan láttam magam előtt a két vonat közti átjáróba kiszökő és a kerekek alá eső KT-t... A sötét vízben elmerülő L.-t... (Pedig nekem a Balaton igazi nagy szerelem, olyan, mintha hazatérnék.) Sokan lettek volna a családól is, nekem a múltkori is tömegnek hatott (tesóm, az anyja, a tesója, párjaik, gyerekek, Apáék). Az előjegyzési rendszer oldotta meg a problémám. 6 hetet kellett várnom, de lelkiismeretes orvos kezei közé kerültem az ortopédián, aki felírt térdvédőt, lézeres kezelést, és egy héttel később látni akart, ez viszont éppen kettévágta volna a 4 napunkat. Így eldőlt a kérdés. Csak azt sajnálom, hogy L. ortopédiáját a nyár elején 2 héttel későbbre tetettem, az is ezen a héten lett volna, de akkor még biztosabb volt a nyaralás. Így viszont tesóstul megyünk majd, nem kényelmesen. Meg azt, hogy ez a négy nap igazi kánikula volt a rossz idő heteiben.

A lábam nem javul, de nem érdekel. Megyünk mindenfelé, nem telhet el élmények nélkül a nyár. Így voltuk már strandon kétszer (és ezzel kicsit csitult a vízigényem, és a gyerekeknek is élvezetesebb volt a sokféle medence, hullám, és persze a Mama jelenléte!), kirándultunk kutyástul a környéken, voltuk játszótéren, Gyerekszigeten, Margitszigeten, utolsó foglalkozáson R-el, felköszöntöttük a munkahelyükön Anyát és M-t, én meg kipróbáltam az MR-t is. Be van tervezve egy Állatkert és strand. (Meg a kőműves.) Én meg csendben fájdogálok esténként, KT pedig a térdvédőmben tér nyugovóra.

(KT elszámol 30-ig, L. pedig csomó színt tud, és elmélyülten rajzolgat.)

1 komment

Címkék: család egó babó babó2

kellett nekem sóhajtozni, hogy milyen rég nem láttam kiscicát

2014.08.11. 22:23 :: Dee_

Tegnap este épp véget ért Barney és a Gracie Lou zeneblokk, F. pedig vitte át a gyerekeket a szobájukba mesét olvasni, fektetni, mikor vékony nyávogást hallottam kintről. Segélykérőt, elveszettet. Kiszaladtam, és a szomszéd autója környékén láttam egy apró cicát. Mikor meglátott, átszaladt a kerítésen és bemenekült a szemben levő rétre. Egy másik az autó alatt kucorgott, ijedten hátrált a kezem elől. Mire visszajöttem egy cicakajakonzervvel, az autó alja is üres volt, egy bokor alatt húzta meg magát a picike a szomszéd kerítése mellett. A másik maradt a réten és egymásnak nyávogtak cérnahangon. Átmentem a rétre, de túl magas a fű, és nem tudtam belőni a hang alapján (mert akkor, ha a közelben voltam, lapított szegényke), merre lehet. Be is sötétedett rendesen. Hagytam kaját a bokor mellett, és bíztam benne, hogy megtalálják egymást.  (Egy haszna volt az estének, végre rájöttem, hol megy ki Freyja az utcára. Felugrik a 2 méter magas kerítésoszlopra. A tacskókeverék. Előttem tette meg.)

Reggel az első, amit meghallottam, a cérnavékony nyávogás volt. F. már ébren volt, így rá hagytam a gyerekeket és a reggeli készülődést és kimentem az eledellel. Ő már este elővette a macskaszállító dobozt, hátha meg tudom őket fogni. A hangok újra a tegnapi helyekről szóltak, vagyis külön töltötték az éjszakát, nem mertek mozdulni sem... Átmentem a rétre, ezúttal Kornélia társaságában. Most óvatosabb voltam, vártam a hangokra, akár percekig is, nehogy elszalasszam az irányt, de így is nagyon nehéz volt kiszúrni. Aztán egyszer csak észrevettem egyetlen pici szemet, ami rám néz egy lépéssel arrébb... Szerencsére hagyta, hogy felvegyem, nem szaladt el. Úgy hat hetes lehetett, nagyon kicsi még. Nem szaroztam tovább, a másikért bemásztam a bokorba, meg sem mert moccanni, csak próbált minél inkább a földhöz lapulni. 

Kaptak enni, inni, és a gyerekek teljesen odavoltak tőlük, KT gügyögve beszélt hozzájuk, lenyűgözte őt a kicsiségük, simizte őket a hordozó rácsán át, ők meg már nem voltak félénkek, bújtak a kézhez bizalommal. L. elbűvölten figyelte őket a doboz előtt guggolva. Kikérdeztem a szomszédokat, mindenki ismer minden macskát és almot, őket viszont nem, így valószínűleg este itt dobta ki valaki a tesókat az utcában, ezúttal kívánok neki hasonló jókat, hogy szakadjon rá is más valaki problémája... Ezért voltak akkor ennyire félénkek.

Kacérkodtam a gondolattal, hogy megtartsuk őket (egyik trikolor, a másik különösen szép mintájú szürkés-fehér), különösen a gyerekek reakciói miatt, de a négy macska mellé már nem igazán lenne jó még kettő. Még túl kicsik a kinnléthez is. Kornélia azért volt itt ideális, mert már önálló volt, így fészkelte be magát. Fenn lakott a padláson, jól kijött a kutyával is teljesen magától. Ebből lett aztán szinte szobacica. Itt viszont vigyázni kellene minden lépésükre.

Elvittük őket a kutyamenhelyre, ahol megpróbálnak nekik is gazdit szerezni. Tudom, a legideálisabb az lett volna, ha mi találunk megoldást az elhelyezésükre, nem sózzuk őket másra, de én azért örülök, hogy ezt is megtettem, mert senki nem állt meg nekik, senki nem hallgatta meg őket. Pedig más is nyitott ablaknál alszik, nem csak mi...

Szólj hozzá!

Címkék: macska egó babó babó2

szőrözés

2014.07.31. 23:54 :: Dee_

Nem tudom, milyen tudományos kísérlet bizonyítja, hogy ami szőrt rendszeresen levágunk, nem attól nő vissza dúsabban. Vagy csak a szemünk káprázik ugye. Légyen az haj vagy más szőrzet.

Ékes példája ennek pedig a lábszőr. Van egy kezdeményezés, hogy mutassák meg a nők a természetes lábukat, ne szőrtelenítsenek, és a lábképeiket publikálják. Mikor ilyen képeket láttam, elszörnyedtem. Vastag bunda borította a kecses lábakat. A kommentelők mindkét nemből egyöntetűen alázták ezeket a nőket. Nekem azért voltak ezek furák, mert be kell valljam, én soha nem szőrtelenítettem a lábam. Nem mondom, hogy abszolút sima, de szinte alig lehet észrevenni, nincs rajta sok. Ötvened annyi, mint a nők lábán a képeken. (Nővéremnek köszönhető amúgy, aki óvva intett az epilálás elkezdésétől, azt mondta, neki kevesebb volt, mint nekem, aztán most meg nem hagyhatja abba.) És nem hiszem, hogy egyedül én lennék ilyen "simalábú". Ők is azok lennének nagy többségében, ha nem kezdik el az annyi szőrt lehúzni a lábukról, mint ami nekem van, volt, még 13 évesen. Aztán egyszerűen erősebb lett nekik a sok vágástól. Persze vannak kivételek, akik erős szőrrel rendelkeznek, de én sem vagyok egy szőke, vékonyhajú északi népség. Nem hiszem, hogy én lennék az egyetlen kivétel. Főleg régi fotókat nézve meztelen női lábakról, strandolókról. Akkor eszükbe sem jutott, hogy ezt borotválni kellene, ahogy meghagyták a hónaljszőrt is általában. Mégsem világlik ki a prém a lábon a képeken, mint ahogy néha a hónaljszőr. 

Kíváncsi vagyok, a sosem vágott lábszőrről mi lenne a netes vélemény amúgy.  

Szólj hozzá!

Címkék: egó

Kornéliát féregtelenítjük

2014.07.31. 23:37 :: Dee_

Csak tabletta volt most a dokinál, de a jövőben csak és kizárólag paszta féregtelenítőt fogunk venni a macskáknak. Először még nem tudta, mire megy ki a dolog, de nem mertem az egész bazi nagy tabit a szájába nyomni, így a felekkel szarakodtunk, ahogy köpdöste kifelé, nyomjam bármennyire is mélyen a torkába. A végén már karommal védekezett, hiába a tarkófogás, és persze harapott is. A fél tablettát dobhattam ki, mert már a húsba ágyazva sem kellett neki, ellenben felpuhult, massza lett, amit már képtelen lettem volna a szájába juttatni. És hogy nyálzott szegény, ahogy próbálta kitermelni! Szóval marad a paszta. Az kiköphetetlen és csak egyszer kell hozzá megfogni. 

Szólj hozzá!

Címkék: macska háziállat

gyümik

2014.07.30. 21:53 :: Dee_

L.-nek nincs annyi paradicsom, amit ne tudna megenni. Még az étellel dobálózós hisztizés közben is ez az egyetlen, amit nem hajít el. Már jó ideje nem vettünk belőle, szépen terem idén.

KT-nek ez a málna volt, de annak nagyon rövid a szezonja. A kertben is alig termett, a sok virág ellenére. Mást egyszerűen nem eszik. Pár falatot. Csoki bezzeg fogyna.

Most a szederre várunk, már van pár helyen a faluban, nálunk szépen megeredt a tő, amit a szomszédtól kaptunk, és a régin is sok a bíborszínű bogyó. Csak feketednie kell.

Szólj hozzá!

Címkék: kert babó babó2

hisztisek és vitatkoznak

2014.07.26. 22:27 :: Dee_

Nehéz az élete a kis kétévesnek. Az oldalrács kivétele után az ágyából könnyen kilép, amit ki is használ, és nem alszik, még este, kóvályogva is sírva kapaszkodik a rácsokba, hogy ne kerüljön vízszintbe. 10 nap alatt csak kétszer aludt el délután, és egyszer sem az ágyában, csak utólag tettem oda. Nem tudom, mi változott, már a böngészőben látott képet sem utánozza, amit régen, amin rácsos ágyban alszik a baba. Rengeteg szót ismer és mond, vagy próbál kitalálni. Velünk eszik a nagy asztalnál. Lényegében mindent, amit elé adunk, de itt is volt már sírva követelése másnak, ami nem kuszkusz. Ez is új. Menne. Mindenfelé, kézfogás nélkül, még az úttesten is. Ha kényszerítem a kézfogásra, hasra vágja magát, úgy hisztizik. Annyira sajnálom szegényt, ő nem tudja, hogy nem örökre szólnak az ilyenek és a végén elengedem a kezét. Nem akar babakocsizni, hordozóban utazni. Őrjöngött, mikor be kellett ülnie a bevásáslókocsiba, és pattant is fel, miután belekényszerítettük. Pár hetes kora óta járunk vásárolni minden héten, még soha nem volt ezzel gond. Egyre önállóbb és ezt így hirtelen csinálja, pár hét alatt, nem olyan szép fokozatosan, észrevehetetlenül, mint a bátyja. 

Közben a négyéves egyre megbízhatóbb, rábeszélhető dolgokra, gyönyörűen utazik, várakozik. Persze vannak rossz napjai neki is. A húga közeledését nehezen fogadja még most is, nem nyűgözi le, hogy utánozza őt. Mostanában a legkedvencebb játéka a macskahurcolás, tegnap sírt, mert Kornélia nem maradt a fotelben, pedig mesélni szeretett volna neki könyvből. Ma mondta, hogy már fogott kígyót. Tudjuk, hogy nem, de mondtuk neki, hogy nem szabad megfogni semmi vadon élőt, amúgy is megharaphatja. Ő akkor fordítva fogja meg, a farkánál. F. mondta neki, hogy így viszont a lábába haraphat. Gondolom, nem tudta ilyen hosszúnak elképzelni (élőben még nem látott), így kijavította F.-t: - Pocakomba. [De csak] A pólómat harapja meg.

Szólj hozzá!

Címkék: babó babó2

szandi

2014.07.16. 22:49 :: Dee_

Picit kellemetlen érzés volt a pasik soraiban nézegetni szandálokat, de ha csak ott van olyan, aminek nem milliméteres a talpa, nem csak két bőrszalag tartja a lábamon, kényelmes sok séta után is és a felére le van árazva? És persze van belőle 41-es. 

3 komment

Címkék: egó

Jó- és rosszkedvűek

2014.07.16. 22:37 :: Dee_

KT egyik reggel betekerte magát az egyik nagy takaróba és a mélyéről mondta: kincsesláda vagyok! Ha jó a kedve (és elég gyakran az), üvöltve énekli az I am the Music Man refrénjét. L.-nek viszont nehéz az élet. Sír, mert nem arra megyünk, amerre ő akar. Sír, mert meg kell fognia a kezem, ha átkelünk egy úttesten. A földre fekszik zokogva (szép lassan lehasal, nem ám elvágódik), ha elege van a térdfájásból. Próbálja beérni száguldozó bátyját, aki néha azért meg akar halni, főleg a séta elején ("nem tudok sokat menni!" - és húzza a lábát, szenved, mert nincs a feneke alatt a futóbringa!) Már nem szeret a hátamon utazni, tegnap pedig órákat gyalogolt a Margitszigeten, azóta babakocsizni sem akar. Viszont véres a térde, mert néha elesik. Ezen a nyáron még hagynunk kell a szoknyácskákat (pedig olyan édi bennük), ha elmegyünk, olyan kell, ami a térdét védi. 

Szólj hozzá!

Címkék: babó babó2

gyerekek

2014.07.11. 20:50 :: Dee_

L. napról napra több szót használ, most a színekre ment rá. Nagyon szeret könyvet nézegetni, egyedül kommentálja, nem is mindig hozza, hogy olvassuk fel. Szeret rajzolgatni, rajzoltatni, szereti a zenéket. Még mindig szuper evő, de újabban sokszor elbliccelné a délutáni alvást, mert a rácsok nem tartják már vissza, könnyen kimászik az ágyából és játszani kezd. 

Alig látszik ki a földből, de hihetetlen akarata van. Ha nem teljesül az, amit akar, sikolt és a földre veti magát. (KT nagyon ritkán hisztizett, akkor is maximum dobált) Nem akar önállóan inni, tartani kell a kulacsát. Az sem mindegy, ki fogja a poharát, ha iszik, eltolja a kezet, amit nem akar ott látni. Ahogy a vásárlásoknál is, nem szereti, ha F. tolja őket a bevásárlókocsival, fejti le a kezét felháborodott kiabálással.

KT-nek pedig hihetetlen szövegei vannak. Például leeresztette egy napos délután a kisszoba redőnyét. "Sötétségbe borult valami" - kommentálta. Vagy mikor elpakolász, eldug valamit a rejtekhelyei egyikére: "biztonságos helyre raktam". Tudom, másnak már a másfél évese így beszél, de nálunk mindketten lassan kezdték, és ezek is újdonságok. 

 

Szólj hozzá!

Címkék: babó babó2