HTML

szárnyak

Friss topikok

  • Hagrid: Talán még pornót is szinkronizáltak. :-) (2014.10.07. 22:22) szinkron
  • Hagrid: Azt hinném, hogy te rajzoltad. :-) (2014.09.18. 23:05) mióta csak vissza tudok emlékezni
  • tulnagyszemulany: jobbulást nekik! (2014.09.06. 16:03) szülők, kezdődik!
  • Hagrid: Tetkó talán nem volt vészesen sok benne. :-) A többi hiteles volt és történelem követő, saga-alapo... (2014.09.04. 21:15) bár sárkányok most nem voltak...
  • Hagrid: Vagy már villanyt sem kell oltani, mert eleve sötétben tudnak csak elaludni. :-) (2014.08.25. 23:14) lámpaoltás

Címkék

babó (52) babó2 (44) család (12) egó (74) elmentünk (4) ennivaló (8) falu (2) film (8) grr (3) háziállat (6) karácsony (1) kert (3) könyv (3) kutya (10) Lakás (1) macska (10) ovi (1) politika (1) Címkefelhő

Blogajánló

meleg

2014.10.15. 22:10 :: Dee_

Csodálatos idővel ajándékoz meg minket az október. 25 fok! Nyáron olyan természetes a meleg, nem tűnik elvesztegetett időnek, ha csak reggel meg estefelé megyünk ki a gyerekekkel. Majd holnap! De most már nincs holnap, ki kell használni, ha nem borult az ég, rohanni a napra, minél több időt kinn lenni, szívni a napfényt, tartalékolni a télre...

Úgy alakult, hogy elég sok időt töltünk a szabadban L.-el, parkban, de a városban. Ha hazaérünk, a sok kinnlét ellenére úgy érzem, hogy hív a kert, és szabadabban lélegzem. Örülök, hogy a ház sok rosszasága ellenére az elhelyezkedése ideális. Mázlim van, hogy mindig olyan helyen laktam (Mamáéknál, Anyáéknál, F-vel), ahova pihenni, kirándulni járnak az emberek, mi meg ott éltünk... Mintha velenceiek lennénk, komolyan. 

Szólj hozzá!

Címkék: egó

párhuzam

2014.10.10. 23:22 :: Dee_

Van egy ovi, ahol fontos kapcsolók vannak elérhető közelségben, bár tiltottak. A gyerekeknek eszükbe sem jut hozzájuk nyúlni. Pedig megtörténhet. Megvan a lehetősége, hiszen a kapcsolók gyerek számára is elérhetőek. Nem tudom, ez mennyire szabályos amúgy építészetileg. Mivel általában senki nem nyúl hozzájuk, aki mégis megteszi, az a hibás, nem az, aki elérhetőre építette őket. 

Van egy oviudvar, ahol nőtt egy mérgező növény csábító fekete bogyókkal. Elvileg a gyerekeknek tudniuk kell, hogy nem eszünk idegen bogyót. Itt is az a gyerek lenne a hibás, aki játék közben megeszi és kórházba kerül? Nem az, aki hagyja kinőni a növényt?

Szólj hozzá!

Címkék: egó babó

ártatlan

2014.10.08. 22:26 :: Dee_

- Épp jókor jöttél! - fogadtam a hazatérő férjet lelkesen csillogó szemekkel, miközben húztam fel a gumikesztyűm. Csak vetett rám egy pillantást és szép lassan visszahátrált az előszobába... Pedig csak a gyerekekre kellett volna vigyáznia, míg penésztelenítem a kamrát. :)

Szólj hozzá!

Címkék: egó

felújítás

2014.10.08. 22:24 :: Dee_

A Kálvin téren kis folyosó biztosítja az átjárást a 3-as és 4-es metró között. A szinteltolódás miatt két mozgólépcső is üzemel ezen a szakaszon, mindkettőn ott a piktogram, hogy babakocsival nem lehet használni. 

Volt egy kis időnk a kerülőre, gondoltam, legyünk szabályosak, próbáljuk ki a liftet. A 4-es metró állomásain vannak liftek. (Azokon biztosan, amiket mi használtunk eddig.) Igen, a 4-esen vannak - de a 3-as metrónál valahogy kimaradtak... Oda csak mozgólépcsővel juthatunk el, vagyis ott vagyunk, ahol a part szakad. Azt a mozgólépcsőt talán már szabad babakocsival is használni...

Szólj hozzá!

Címkék: egó

szinkron

2014.10.05. 21:39 :: Dee_

Elég sok piciknek való rajzfilmet nézünk mostanában, és van egy nagyon kellemes narrátor hang közöttük. Kiderült, hogy F. ismeri, és a szimpatikus orgánum egy rasszista bunkóhoz tartozik. Ismer egy másik szinkronszínésznőt is, aki kiskamaszként sok pasit vitt fel magához egy időben, hogy szórakozzanak a barátnőivel. Van olyan csaj, akit szívesen hallgatok, de a barátnőmnek vannak vele rossz emlékei. Fura, mi minden állhat egy kellemes hang mögött.

1 komment

Címkék: film egó

helyek és korok

2014.09.20. 21:43 :: Dee_

Néha elgondolkodom, éppen ebben a pillanatban mit csinálhatnak az emberek. Mindig a fővárosban vagy mellette éltem, kiskorom kivételével, és nehéz elképzelnem, hogy a vonatból látott apró tanyákon, nagyobb városokban ugyanúgy folyik az élet, mint errefelé. Pedig ugye ez evidens. Sokan úgy élnek, hogy ritkán utaznak fel Pestre, vagy éppen soha, vagy a fiatalok más városokba mennek tanulni, kollégiuma, mint ahol addig éltek. Ezekre az emberekre gondolok ilyenkor. Eszembe jut, hogy ha elindulnék, vajon megtalálnám-e az ismert, régen látott helyeket, ott van-e, és milyen állapotban, sokat változott-e a tördemici nyaraló? Három óra, és akár ott állhatnék előtte. Bár ehhez már az emlékeimben lehet csak utazni, de régen Mamáék házába is képzeltem magam, tudtam, hogy épp híradót néznek, a kutya kinn alszik, a vonatzakatolás áthallatszik a másik partról, a konyha sárga fényű lámpája alatt ülve hallani lehet a falióra percegését és a folyton csepegő csapot. Ez már mindig velem marad.

De van, hogy nem csak térben, de időben is kalandozok. Kicsi L. nagyon hasonlít a nagymamámra. Gesztusaiból sokszor visszaköszön Mama egy-egy mozdulata. Ilyenkor belegondolok, milyen lehetett az élet az 1920-as évek elején, amikor ő volt ilyen kis csöpp. Vagy mikor láttam egy kertet egy 1890-ben készült fotón. Nem volt ember sehol, de abban a pillanatban mennyi minden történt szerte a világban, érdekes dolgok, valamelyik felmenőnk is akkor tevékenykedett, de vajon mit? Mikor egy beállított képet kattint el valaki, amin én is rajta vagyok, eszembe jut, hogy ennek a pillanatnak vége, éljük az életünket tovább, zajlanak az események, egyedül ezt a pillanatot ragadtuk ki az idő sodrából, de ugyanez igaz rég elporladt emberek beállított képeire. Vajon mit csinált egy pillanattal, egy perccel késő az a család, aki száz éve állt modellt egy fotóhoz? A kisbaba rajta jóllakott vagy nyűgös? Nem kellett-e éppen a nagymamámnak pisilnie akkor, amikor a testvéreivel együtt örökítették meg? 

Szólj hozzá!

Címkék: család egó

playmobil

2014.09.19. 21:57 :: Dee_

Néha kapnak egy-egy playmobil zsákbamacska figurát a gyerekek. Elteszem a kiegészítőiket (kard, köpeny, fejdísz, jogar...) akkorra, amikor már ügyesebben játszanak velük, mert azok most csak fürdenek, autót vezetnek, mindenfelé állnak, zsályalevélkabátot hordanak. Az első játékok ezek a figurák, akiknek KT saját nevet adott. Van Gladiátor, a gladiátor, Celeste, a karatézó kínai srác, Félix, a pöttyös ruhás nő. :) A kalózt, a boszorkányt, a gengsztert és a hercegnőt nem nevezte még el.  

Szólj hozzá!

Címkék: babó

mióta csak vissza tudok emlékezni

2014.09.16. 22:33 :: Dee_

avZG2WX_700b.jpg_500x540

1 komment

Címkék: egó

a Kérdés

2014.09.16. 22:12 :: Dee_

KT nagy pocakbarát. Most már nem ölelgeti annyit, mint régen, de ma jött, hogy ő bizony visszamegy, visszabújik a hasamba. Megmutattam neki, mekkora volt és később mekkorára nőtt, mikor még benn lakott. 

- Hogy jöttem ki pocakodból? - kérdi, és el is ismétli, én meg csak nézek a hatalmas kék szemeibe, mert tényleg várja a választ, és hiába fogadtam meg, hogy életkornak megfelelő felvilágosítást adok neki mindig, ahogy kérdezget, de most erre még nem voltam felkészülve. Csak néztem rá, és futottak át az agyamon a lehetséges verziók, hogyan is puhíthatnék a dolgon, de egyszerűen nem tudtam kitalálni semmit...  

Szólj hozzá!

Címkék: babó

az egyik ellenségem

2014.09.13. 22:27 :: Dee_

Na jó, most már elegem van. Nem elég a szekrények mögötti fal, a hűtő környéke, a gyerekek matraca, a nagyszoba szekrényei kívül és belül, még az előszobában is megpenészedett egy bőrcipőm??? Teljesen kifehéredett a cipősszekrényben... Komolyan, ez a leggyűlöltebb dolog ebben a házban a hangyák mellett.

A gyerekszobában két kis páramentesítő működik, kamrában és hálóban egy-egy, bár gyorsan megtelik, de sok látszatja nincs, hamarosan felkerül a páraelszívó, amihez nagy reményeket fűzök és talán a ház is körbe lesz jobban burkolva, mert van, aki szerint csupán ez okozza a bajt (szerintem nem). A gyerekszoba meg vagy beázik a fürdő felől, bár elvileg most nem kéne, vagy a falvédő okozza, mert az mögött nagyon durva a helyzet és kábé azóta, hogy azt odaraktam KT ágy mellé, de ez ördögi kör, mert nem hagyhatom el a falvédőt, mert anélkül ott a penész a levegőben, így meg nem érezni, de nem is tud a fal kiszáradni teljesen, a hipózás nem elég. Talán csak ennyi kellene neki. A nyár sem volt túl meleg, talán egy éjjel volt csak 30 fok nálunk. Semmi nem száradt ki rendesen. 

Szólj hozzá!

Címkék: egó grr