HTML

szárnyak

Friss topikok

  • Dee_: kíváncsi vagyok rá! :) ez meg pasiszandál, de olyan kééényelmes! bár inkább uniszexnek mondanám.... (2014.07.18. 21:28) szandi
  • Hagrid: Szerintem egyelőre még nem ivódott beléjük. :-) A szomszéd öreglányt is bírja KT. :-) (2014.07.04. 21:18) csúnya és szép
  • Hagrid: Én azért még rettegek az emeletes ágytól. :D (2014.07.04. 00:17) nagy ágy
  • Hagrid: Elvileg vihetnék versenyeztetni őket a Hungaroringre vagy rally-ra, de ennyi. 160 felett nem igazá... (2014.07.04. 00:15) nekünk ez csak 120
  • Hagrid: Aranyos, hogy KT L hatására is könnyebben lelkesedik és válik beszédesebbé. :-) (2014.07.02. 22:12) amit szeretnek

Címkék

babó (45) babó2 (40) család (10) egó (60) elmentünk (3) ennivaló (8) falu (2) film (6) grr (2) háziállat (5) karácsony (1) kert (3) könyv (3) kutya (10) Lakás (1) macska (8) ovi (1) politika (1) Címkefelhő

Blogajánló

gyümik

2014.07.30. 21:53 :: Dee_

L.-nek nincs annyi paradicsom, amit ne tudna megenni. Még az étellel dobálózós hisztizés közben is ez az egyetlen, amit nem hajít el. Már jó ideje nem vettünk belőle, szépen terem idén.

KT-nek ez a málna volt, de annak nagyon rövid a szezonja. A kertben is alig termett, a sok virág ellenére. Mást egyszerűen nem eszik. Pár falatot. Csoki bezzeg fogyna.

Most a szederre várunk, már van pár helyen a faluban, nálunk szépen megeredt a tő, amit a szomszédtól kaptunk, és a régin is sok a bíborszínű bogyó. Csak feketednie kell.

Szólj hozzá!

Címkék: kert babó babó2

hisztisek és vitatkoznak

2014.07.26. 22:27 :: Dee_

Nehéz az élete a kis kétévesnek. Az oldalrács kivétele után az ágyából könnyen kilép, amit ki is használ, és nem alszik, még este, kóvályogva is sírva kapaszkodik a rácsokba, hogy ne kerüljön vízszintbe. 10 nap alatt csak kétszer aludt el délután, és egyszer sem az ágyában, csak utólag tettem oda. Nem tudom, mi változott, már a böngészőben látott képet sem utánozza, amit régen, amin rácsos ágyban alszik a baba. Rengeteg szót ismer és mond, vagy próbál kitalálni. Velünk eszik a nagy asztalnál. Lényegében mindent, amit elé adunk, de itt is volt már sírva követelése másnak, ami nem kuszkusz. Ez is új. Menne. Mindenfelé, kézfogás nélkül, még az úttesten is. Ha kényszerítem a kézfogásra, hasra vágja magát, úgy hisztizik. Annyira sajnálom szegényt, ő nem tudja, hogy nem örökre szólnak az ilyenek és a végén elengedem a kezét. Nem akar babakocsizni, hordozóban utazni. Őrjöngött, mikor be kellett ülnie a bevásáslókocsiba, és pattant is fel, miután belekényszerítettük. Pár hetes kora óta járunk vásárolni minden héten, még soha nem volt ezzel gond. Egyre önállóbb és ezt így hirtelen csinálja, pár hét alatt, nem olyan szép fokozatosan, észrevehetetlenül, mint a bátyja. 

Közben a négyéves egyre megbízhatóbb, rábeszélhető dolgokra, gyönyörűen utazik, várakozik. Persze vannak rossz napjai neki is. A húga közeledését nehezen fogadja még most is, nem nyűgözi le, hogy utánozza őt. Mostanában a legkedvencebb játéka a macskahurcolás, tegnap sírt, mert Kornélia nem maradt a fotelben, pedig mesélni szeretett volna neki könyvből. Ma mondta, hogy már fogott kígyót. Tudjuk, hogy nem, de mondtuk neki, hogy nem szabad megfogni semmi vadon élőt, amúgy is megharaphatja. Ő akkor fordítva fogja meg, a farkánál. F. mondta neki, hogy így viszont a lábába haraphat. Gondolom, nem tudta ilyen hosszúnak elképzelni (élőben még nem látott), így kijavította F.-t: - Pocakomba. [De csak] A pólómat harapja meg.

Szólj hozzá!

Címkék: babó babó2

szandi

2014.07.16. 22:49 :: Dee_

Picit kellemetlen érzés volt a pasik soraiban nézegetni szandálokat, de ha csak ott van olyan, aminek nem milliméteres a talpa, nem csak két bőrszalag tartja a lábamon, kényelmes sok séta után is és a felére le van árazva? És persze van belőle 41-es. 

3 komment

Címkék: egó

Jó- és rosszkedvűek

2014.07.16. 22:37 :: Dee_

KT egyik reggel betekerte magát az egyik nagy takaróba és a mélyéről mondta: kincsesláda vagyok! Ha jó a kedve (és elég gyakran az), üvöltve énekli az I am the Music Man refrénjét. L.-nek viszont nehéz az élet. Sír, mert nem arra megyünk, amerre ő akar. Sír, mert meg kell fognia a kezem, ha átkelünk egy úttesten. A földre fekszik zokogva (szép lassan lehasal, nem ám elvágódik), ha elege van a térdfájásból. Próbálja beérni száguldozó bátyját, aki néha azért meg akar halni, főleg a séta elején ("nem tudok sokat menni!" - és húzza a lábát, szenved, mert nincs a feneke alatt a futóbringa!) Már nem szeret a hátamon utazni, tegnap pedig órákat gyalogolt a Margitszigeten, azóta babakocsizni sem akar. Viszont véres a térde, mert néha elesik. Ezen a nyáron még hagynunk kell a szoknyácskákat (pedig olyan édi bennük), ha elmegyünk, olyan kell, ami a térdét védi. 

Szólj hozzá!

Címkék: babó babó2

gyerekek

2014.07.11. 20:50 :: Dee_

L. napról napra több szót használ, most a színekre ment rá. Nagyon szeret könyvet nézegetni, egyedül kommentálja, nem is mindig hozza, hogy olvassuk fel. Szeret rajzolgatni, rajzoltatni, szereti a zenéket. Még mindig szuper evő, de újabban sokszor elbliccelné a délutáni alvást, mert a rácsok nem tartják már vissza, könnyen kimászik az ágyából és játszani kezd. 

Alig látszik ki a földből, de hihetetlen akarata van. Ha nem teljesül az, amit akar, sikolt és a földre veti magát. (KT nagyon ritkán hisztizett, akkor is maximum dobált) Nem akar önállóan inni, tartani kell a kulacsát. Az sem mindegy, ki fogja a poharát, ha iszik, eltolja a kezet, amit nem akar ott látni. Ahogy a vásárlásoknál is, nem szereti, ha F. tolja őket a bevásárlókocsival, fejti le a kezét felháborodott kiabálással.

KT-nek pedig hihetetlen szövegei vannak. Például leeresztette egy napos délután a kisszoba redőnyét. "Sötétségbe borult valami" - kommentálta. Vagy mikor elpakolász, eldug valamit a rejtekhelyei egyikére: "biztonságos helyre raktam". Tudom, másnak már a másfél évese így beszél, de nálunk mindketten lassan kezdték, és ezek is újdonságok. 

 

Szólj hozzá!

Címkék: babó babó2

időpontok

2014.07.09. 21:11 :: Dee_

Sajnos nem jutott eszembe most, mikor orvoshoz kértem időpontokat, hogy mi történt tavaly. Gondoltam, összegyűjtöm a nem sürgős kezelést igénylő nyavalyákat, felhívom a rendelőt és nyáron, szép nyugodtan, apai bébiszittelés mellett elintézünk mindent. Ahogy azt Móricka elképzeli. Őszre kaptam időpontot, mikor nyáron, a szünet elején kértem.

Idén is így alakult, mert sajnos nem okultam. Gyerekortopédia: augusztus vége. Felnőtt ortopédia (egyre fájóbb lábbal): augusztus eleje. (Itt még az a szép, hogy időpont nélkül nem lehet bemenni. Lemondani sosem szoktak időpontot, de az emberek durván FELE nem megy el a rendelésre egy nap, így annyian simán bemehetnének, ha kivárják a sort, de nem... Máshol is mondták, hogy nincs sürgős ortopédiai beutaló. Aha, bicegj egész nyáron át, míg ki tudja, milyen szalag, ín szakadt... Törés nincs, ennyi a biztos, ezt a sebészet még elintézte.) Bőrgyógyászat (melanómakontroll): augusztus vége. Nőgyógyászat (rákszűrés): szeptember eleje. (Itt meg hirdeti az sztk, hogy fizetős szolgáltatást vezetnek be, így sorra kerülhetsz a nőgyógyászaton egy héten belül is, gondolom az sztk eszközeit használja így az orvos a magánrendeléshez, és a várólistát ez is hosszabbítja, hiszen nem a következő kerül eléjük a listáról, hanem az, aki fizet, idejük meg nem lesz ettől több rendelni. Már három éve is ennyit kellett várni. A terhes kiskönyv kiadásához, a terhesgondozás elkezdéséhez kell a terhesség orvosi megállapítása. Én be akartam jelentkezni a nőgyógyászatra rögtön a kétcsíkos teszt után (4 hetes terhesen), és akkora kaptam időpontot, amikor már kezdtem volna a második trimesztert, a 13. héten. Amikor fontos vizsgálatok, ultrahang van előtte, amit ugye a terhesség megállapítása nélkül nem lehet elvégeztetni. Tudom, menjek magánba. De én sajnálom erre a 8-15 ezreket alkalmanként. Nem tartom normálisnak, hogy aki nem fizet külön, annak nem hogy kényelmetlenséget okoznak, de kifejezetten rosszul jár.) Neurológia: átlag 8-10 hetet kell várni, na őket még hívnom kell. Meg a fül-orr-gégét.

És kiemelném: július elején kértem az időpontokat, a gyerekortopédia kivételével, azt két héttel előtte.

Szólj hozzá!

Címkék: egó

édes

2014.07.08. 22:14 :: Dee_

KT egyik nap összegömbölyödve feküdt az ágyneműkön, nézett álmosan valami műsort. Odahajolok: - Jól vagy? Szeretnél valamit? Az elhaló válasz: - Csokit...

Ma meg kimostam az ágytakarókat. Sajnos nincs az új, nagy ágyra méretezett takarónk, kettőt kell összetenni, amik eléggé bepiszkolódtak. A póttakarók még kisebbek voltak. De eszembe jutott, hogy vagy két éve kaptunk Apáéktól ajándékba egy ágytakarókészletet hozzáillő díszpárnákkal, függönnyel, gyönyörű, felnőttes, mély színben. Ki is bontottam a nagy csomagot, és a gyerekek meseolvasása közben egyedül felraktam az ágyra a hálóban. Mikor KT először kiszaladt, nem hitt a szemének. - Csoki!- mutatott az ágyra. Azt hittem, a tányéromat vette észre, bár azon is csak körözöttes rozskenyér volt meg paradicsom. Nem, ő az ágytakarót mutatta, ami miatt most úgy néz ki az ágyunk, mint egy gigantikus bonbon. :) 

Szólj hozzá!

Címkék: babó

gyümölcsök

2014.07.07. 21:18 :: Dee_

Most éppen nincs gyümölcs a kertben. A kevéske eper, a ribizli, a cseresznye már rég leérett, a sárgabarackokból a napokban ettük meg az utolsó használható szemeket. Nem lett annyi, hogy eltehessük, bár soknak tűnt a fán, de a fele rohadt volt. A málna sok virágja ellenére csak kevés termést hozott. A szeder azonban ígéretes, a körte mellett ez lesz a következő gyümölcs, de csak jó pár hét múlva. (Alma is terem majd, na nem a lassan pusztuló nagy fáról, hacsak le nem szedegeti feljebb is L., hogy a szomszéd kutyának adja. El ne feledjem: tavaly és előtte ősszel vadásztam diófákra, kerestem a magoncokat, de valahogy nagyon szívósak, nem lehet csak úgy kitúrni őket az árokpartról. Erre nem nőtt ki két kis csemete is a terasz előtt? Rossz helyen vannak, de kiültetem őket oda, ahova eredetileg szerettem volna. És van egy kis "cseresznye" magonc, ami nagyon savanyú termést hoz, gyanúsan meggy lesz, de csak ebben az esetben lesz megtartva, talán tudja is, és nem fedi fel emiatt magát már két éve...) 

Szóval a kertben nincs, de F. a bolhairtó cuccok mellett hozott almát, áfonyát és illatos sárgadinnyét, Apáék tegnap beugrottak focivébés mezekkel a cseppeknek és hoztak nektarint és egy isteni édes görögdinnyét, F. anyuja meg ma sárgabarackot és banánt hozott. Ha nagyon ránk törne a gyümiéhség, akkor pedig van még a tavalyi körte- és meggybefőttből, amit fokozatosan használok el fagyiba. Nem panaszkodhatunk. :)

Szólj hozzá!

Címkék: család kert ennivaló babó2

megbolhásodtunk

2014.07.05. 23:18 :: Dee_

A nagyon drága, Nérónál hatásos Kiltix nyakörv Freya esetében csődöt mondott, pár hete elkezdett vakarózni, majd Kornélia is, de ő kapott olcsó nyakörvet, ami használt, aztán most azt vettük észre, hogy a bentiek is folyton vakarják, nyalogatják magukat. Szamócából,csak a bajsza körülről, (ami miatt egy napig került) 3-at szedtem ki tegnap és ma. Többet azért nem, mert megsértődött. Volt egy a párnámon és egy a babazsákon. Irtózom a tudattól, hogy ha ennyi van az állatokban, akkor mennyi van a szőnyegben, ágyban, mindenhol! Sosem volt még ilyen itt! Ráadásul most nem tudunk bolhairtót vásárolni, míg nincs szemüvegem, de lehet, hogy elbuszozunk, sok már ez így.

Az előbb F. is elkapott egy kis szemetet, de szerencsére kiderült, hogy csak egy browniemorzsa volt.  

Szólj hozzá!

nekünk ez csak 120

2014.07.03. 23:36 :: Dee_

Komolyan nem értem, miért gyártanak egyre nagyobb végsebességre képes autókat, ha soha nem lehet annyival menni a sebességhatár átlépése nélkül? Mi értelme kísértésbe vinni embereket?

1 komment

Címkék: egó