HTML

szárnyak

Friss topikok

  • tulnagyszemulany: jobbulást nekik! (2014.09.06. 16:03) szülők, kezdődik!
  • Hagrid: Tetkó talán nem volt vészesen sok benne. :-) A többi hiteles volt és történelem követő, saga-alapo... (2014.09.04. 21:15) bár sárkányok most nem voltak...
  • Hagrid: Vagy már villanyt sem kell oltani, mert eleve sötétben tudnak csak elaludni. :-) (2014.08.25. 23:14) lámpaoltás
  • tulnagyszemulany: jajj, szegényke... :( (2014.08.23. 22:10) térdhírek
  • tulnagyszemulany: jajj... azért óvatosan, pihentesd is a lábad, nehogy rosszabb legyen! nekem a szórólapos munka ó... (2014.08.19. 13:00) nyaralás helyett

Címkék

babó (50) babó2 (44) család (11) egó (68) elmentünk (4) ennivaló (8) falu (2) film (7) grr (3) háziállat (6) karácsony (1) kert (3) könyv (3) kutya (10) Lakás (1) macska (10) ovi (1) politika (1) Címkefelhő

Blogajánló

mióta csak vissza tudok emlékezni

2014.09.16. 22:33 :: Dee_

avZG2WX_700b.jpg_500x540

Szólj hozzá!

Címkék: egó

a Kérdés

2014.09.16. 22:12 :: Dee_

KT nagy pocakbarát. Most már nem ölelgeti annyit, mint régen, de ma jött, hogy ő bizony visszamegy, visszabújik a hasamba. Megmutattam neki, mekkora volt és később mekkorára nőtt, mikor még benn lakott. 

- Hogy jöttem ki pocakodból? - kérdi, és el is ismétli, én meg csak nézek a hatalmas kék szemeibe, mert tényleg várja a választ, és hiába fogadtam meg, hogy életkornak megfelelő felvilágosítást adok neki mindig, ahogy kérdezget, de most erre még nem voltam felkészülve. Csak néztem rá, és futottak át az agyamon a lehetséges verziók, hogyan is puhíthatnék a dolgon, de egyszerűen nem tudtam kitalálni semmit...  

Szólj hozzá!

Címkék: babó

az egyik ellenségem

2014.09.13. 22:27 :: Dee_

Na jó, most már elegem van. Nem elég a szekrények mögötti fal, a hűtő környéke, a gyerekek matraca, a nagyszoba szekrényei kívül és belül, még az előszobában is megpenészedett egy bőrcipőm??? Teljesen kifehéredett a cipősszekrényben... Komolyan, ez a leggyűlöltebb dolog ebben a házban a hangyák mellett.

A gyerekszobában két kis páramentesítő működik, kamrában és hálóban egy-egy, bár gyorsan megtelik, de sok látszatja nincs, hamarosan felkerül a páraelszívó, amihez nagy reményeket fűzök és talán a ház is körbe lesz jobban burkolva, mert van, aki szerint csupán ez okozza a bajt (szerintem nem). A gyerekszoba meg vagy beázik a fürdő felől, bár elvileg most nem kéne, vagy a falvédő okozza, mert az mögött nagyon durva a helyzet és kábé azóta, hogy azt odaraktam KT ágy mellé, de ez ördögi kör, mert nem hagyhatom el a falvédőt, mert anélkül ott a penész a levegőben, így meg nem érezni, de nem is tud a fal kiszáradni teljesen, a hipózás nem elég. Talán csak ennyi kellene neki. A nyár sem volt túl meleg, talán egy éjjel volt csak 30 fok nálunk. Semmi nem száradt ki rendesen. 

Szólj hozzá!

Címkék: egó grr

szülők, kezdődik!

2014.09.05. 20:33 :: Dee_

Túl vagyunk az első héten, amikor KT minden nap ment oviba. Vannak kérdőjelek, és nem hiszem, hogy normális az sem, hogy gyomorgörccsel engedem el reggel a kezét, mert nem tudom - vagy nagyon is -, hogy milyen hatások érik. Egyelőre imádja az ovikat. L. csodálatosan vette az akadályokat, igyekeztünk kihasználni a helyzetet, bár csupán KT kísérői voltunk egész héten. Sétáltunk, játszótereztünk.

Viszont KT ma csurgó orral jött haza az oviból. "Nem tudom abbahagyni a szipogást"- nyüszögött, mikor kértem, hogy ne tegye, mert rosszabb lesz. Ügyesen, de magától nehezen fúj orrot.Este már sírt az orrspraytől, biztos kisebesedett szegényke orra. Nyafogott amiatt is, hogy be van az egyik orra dugulva. Kapott macimézet, amiből jócskán benyakalt, aztán meg hányt. Nem várom az elkövetkező éjszakákat. Főleg amiatt nem, mert ha L. is elkapja, ő 40 fokkal indít. 

(Épp most jött ki: "nem tok aludni")

A héten tönkrement a gyerekek cd lejátszója (L. nagyon meggyászolta), ma este meg a hajszárító, mikor melengettem egy penészfoltot a matracon. A héten észrevettük, hogy hiába a vizes és a csőgörény munkája, újra támad a penész. A mosógép az utolsókat rúgja. 

Remélem a következő hét jobb lesz!

 

1 komment

szavak

2014.09.03. 20:52 :: Dee_

Nagyon jó, hogy beszél KT. Vicces, szeret mesélni, énekel és mondókázik. És idén így tudtam meg, hogy bár tavaly ügyesen ment kézen fogva a húgával, most azért nem akart, mert L. lassú. Meg azért nem ivott az oviban, mert szúrós, szénsavas volt az innivaló. Na majd ezt holnap fel is vetem benn. 

Rossz érzés, hogy L. ritka szavacskáit F. jobban érti, mint én. :( Ennyire nem vagyok rá hangolódva? 

 

Szólj hozzá!

bár sárkányok most nem voltak...

2014.09.01. 22:19 :: Dee_

Vége a Vikingek-maratonnak. 3 estén át adták le a második évad 10 részét, amik 1 órásak. Hullafáradt vagyok, de tele a fejem tetkókkal, kardokkal és Wardruna-zenével. Talán ma már végre kialusszuk magunkat.

(Az Old Norse, mint nyelv amúgy a Jégvarázsban is visszaköszön, Elsa királynővé koronázásakor. Ilyen ősökkel nem csodálom, hogy a népe egyértelműen elfogadta a női vezetőt.)

1 komment

lámpaoltás

2014.08.24. 23:19 :: Dee_

Sokszor láttam filmekben, ahogy anya vagy apa benéz a már szuszogó gyerekekhez este, és a lecsúszott takarót rájuk igazítva puszit nyom az arcukra.

Azt hittem, majd nálunk is így lesz, ha kinőnek a babazsákos korból, de nem. Maguk alá gyűrik a takarót, vagy keresztbe fordítják, semmi esély a finom takaróigazgatásnak, szabályosan ki kell alóluk rángatni, miközben alszanak már. 

1 komment

Címkék: babó babó2

térdhírek

2014.08.22. 20:21 :: Dee_

Azt hittem, az lesz a nap mélypontja, mikor a ruhásszekrénybe benyúlva megcsípett egy darázs. Sajnos nem: meg kell műteni a térdem, mert nem tud meggyógyulni magától. Lefarigcsálják róla a repedt részt. Altatnak. 3 nap fekvés, utána hetekig kímélet. Jajj.

1 komment

Címkék: egó

kártya

2014.08.21. 23:04 :: Dee_

A Tesco küldött nekünk kuponokat, és érdekes módon mindegyikük olyan termékre szól, amit hetente rendszeresen megveszünk. Nem csak 1-2, mint a DM-nél, az összes olyan. Pl. nincs közte ásványvíz de van Dörmi kismackó. Gondolom a kártyán azért gyűlik az infó, miket vásárolunk. Vagy csak hatalmas véletlen.

Szólj hozzá!

Címkék: egó

Sminkvarázs

2014.08.20. 23:22 :: Dee_

Egy szintén platinaszőke svéd kislányt látva a buszon azt kell mondjam, örülhet a Jégvarázs Elzája, hogy profi sminkje van, különben semmi nem látszana a szemeiből.

Szólj hozzá!

Címkék: film