HTML

szárnyak

Friss topikok

  • tulnagyszemulany: jajj... jobbulást, most biztos rossz lesz még egy ideig, de az a lényeg, hogy megcsinálták és megg... (2014.10.22. 14:52) műtét után
  • Hagrid: Talán még pornót is szinkronizáltak. :-) (2014.10.07. 22:22) szinkron
  • Hagrid: Azt hinném, hogy te rajzoltad. :-) (2014.09.18. 23:05) mióta csak vissza tudok emlékezni
  • tulnagyszemulany: jobbulást nekik! (2014.09.06. 16:03) szülők, kezdődik!
  • Hagrid: Tetkó talán nem volt vészesen sok benne. :-) A többi hiteles volt és történelem követő, saga-alapo... (2014.09.04. 21:15) bár sárkányok most nem voltak...

Címkék

babó (52) babó2 (44) család (12) egó (77) elmentünk (4) ennivaló (8) falu (3) film (8) grr (3) háziállat (6) karácsony (1) kert (4) könyv (3) kutya (10) Lakás (1) macska (10) ovi (1) politika (1) Címkefelhő

Blogajánló

műtét után

2014.10.21. 21:47 :: Dee_

Hogy mennyire fáj a lábam?

Mintha kettészakították volna a térdemnél, és valami őrült lény forró drótokkal kötötte volna újra össze úgy, hogy kavicsokat dugdosott a résekbe. Bizarr érzés, mikor nem tudok megállni a lábamon.

 

2 komment

Címkék: egó

para

2014.10.20. 21:35 :: Dee_

Azért van rosszabb halál is, mint altatásból fel nem ébredni. (szia, Maci, szia, Néró)

Szólj hozzá!

Címkék: egó

zöld

2014.10.20. 21:33 :: Dee_

A napokban felmentünk séta közben az erdőig, és feltűnt valami. Tisztára mintha nyár lenne, csak az idő volt nedvesebb és hűvösebb. Talán napra pontosan tavaly kirándultunk ezen az ösvényen, és rengeteg sárga levelet gyűjtöttem akkor, most meg semmi. Szinte minden bokron, fán érintetlen, zöld a lomb. Van azért sárga és barna is, de elenyésző a mennyisége ahhoz képest, hogy október közepe van. Talán majd bejön egy csípős időszak és egyszerre lehull minden. Remélem lesz ilyen, mert nagyon megszívtuk az enyhe téllel idén, megmaradt minden kártevő. És most már a házunk is szépen fel van öltözve hozzá. 

 

Szólj hozzá!

Címkék: falu kert egó

meleg

2014.10.15. 22:10 :: Dee_

Csodálatos idővel ajándékoz meg minket az október. 25 fok! Nyáron olyan természetes a meleg, nem tűnik elvesztegetett időnek, ha csak reggel meg estefelé megyünk ki a gyerekekkel. Majd holnap! De most már nincs holnap, ki kell használni, ha nem borult az ég, rohanni a napra, minél több időt kinn lenni, szívni a napfényt, tartalékolni a télre...

Úgy alakult, hogy elég sok időt töltünk a szabadban L.-el, parkban, de a városban. Ha hazaérünk, a sok kinnlét ellenére úgy érzem, hogy hív a kert, és szabadabban lélegzem. Örülök, hogy a ház sok rosszasága ellenére az elhelyezkedése ideális. Mázlim van, hogy mindig olyan helyen laktam (Mamáéknál, Anyáéknál, F-vel), ahova pihenni, kirándulni járnak az emberek, mi meg ott éltünk... Mintha velenceiek lennénk, komolyan. 

Szólj hozzá!

Címkék: egó

párhuzam

2014.10.10. 23:22 :: Dee_

Van egy ovi, ahol fontos kapcsolók vannak elérhető közelségben, bár tiltottak. A gyerekeknek eszükbe sem jut hozzájuk nyúlni. Pedig megtörténhet. Megvan a lehetősége, hiszen a kapcsolók gyerek számára is elérhetőek. Nem tudom, ez mennyire szabályos amúgy építészetileg. Mivel általában senki nem nyúl hozzájuk, aki mégis megteszi, az a hibás, nem az, aki elérhetőre építette őket. 

Van egy oviudvar, ahol nőtt egy mérgező növény csábító fekete bogyókkal. Elvileg a gyerekeknek tudniuk kell, hogy nem eszünk idegen bogyót. Itt is az a gyerek lenne a hibás, aki játék közben megeszi és kórházba kerül? Nem az, aki hagyja kinőni a növényt?

Szólj hozzá!

Címkék: egó babó

ártatlan

2014.10.08. 22:26 :: Dee_

- Épp jókor jöttél! - fogadtam a hazatérő férjet lelkesen csillogó szemekkel, miközben húztam fel a gumikesztyűm. Csak vetett rám egy pillantást és szép lassan visszahátrált az előszobába... Pedig csak a gyerekekre kellett volna vigyáznia, míg penésztelenítem a kamrát. :)

Szólj hozzá!

Címkék: egó

felújítás

2014.10.08. 22:24 :: Dee_

A Kálvin téren kis folyosó biztosítja az átjárást a 3-as és 4-es metró között. A szinteltolódás miatt két mozgólépcső is üzemel ezen a szakaszon, mindkettőn ott a piktogram, hogy babakocsival nem lehet használni. 

Volt egy kis időnk a kerülőre, gondoltam, legyünk szabályosak, próbáljuk ki a liftet. A 4-es metró állomásain vannak liftek. (Azokon biztosan, amiket mi használtunk eddig.) Igen, a 4-esen vannak - de a 3-as metrónál valahogy kimaradtak... Oda csak mozgólépcsővel juthatunk el, vagyis ott vagyunk, ahol a part szakad. Azt a mozgólépcsőt talán már szabad babakocsival is használni...

Szólj hozzá!

Címkék: egó

szinkron

2014.10.05. 21:39 :: Dee_

Elég sok piciknek való rajzfilmet nézünk mostanában, és van egy nagyon kellemes narrátor hang közöttük. Kiderült, hogy F. ismeri, és a szimpatikus orgánum egy rasszista bunkóhoz tartozik. Ismer egy másik szinkronszínésznőt is, aki kiskamaszként sok pasit vitt fel magához egy időben, hogy szórakozzanak a barátnőivel. Van olyan csaj, akit szívesen hallgatok, de a barátnőmnek vannak vele rossz emlékei. Fura, mi minden állhat egy kellemes hang mögött.

1 komment

Címkék: film egó

helyek és korok

2014.09.20. 21:43 :: Dee_

Néha elgondolkodom, éppen ebben a pillanatban mit csinálhatnak az emberek. Mindig a fővárosban vagy mellette éltem, kiskorom kivételével, és nehéz elképzelnem, hogy a vonatból látott apró tanyákon, nagyobb városokban ugyanúgy folyik az élet, mint errefelé. Pedig ugye ez evidens. Sokan úgy élnek, hogy ritkán utaznak fel Pestre, vagy éppen soha, vagy a fiatalok más városokba mennek tanulni, kollégiuma, mint ahol addig éltek. Ezekre az emberekre gondolok ilyenkor. Eszembe jut, hogy ha elindulnék, vajon megtalálnám-e az ismert, régen látott helyeket, ott van-e, és milyen állapotban, sokat változott-e a tördemici nyaraló? Három óra, és akár ott állhatnék előtte. Bár ehhez már az emlékeimben lehet csak utazni, de régen Mamáék házába is képzeltem magam, tudtam, hogy épp híradót néznek, a kutya kinn alszik, a vonatzakatolás áthallatszik a másik partról, a konyha sárga fényű lámpája alatt ülve hallani lehet a falióra percegését és a folyton csepegő csapot. Ez már mindig velem marad.

De van, hogy nem csak térben, de időben is kalandozok. Kicsi L. nagyon hasonlít a nagymamámra. Gesztusaiból sokszor visszaköszön Mama egy-egy mozdulata. Ilyenkor belegondolok, milyen lehetett az élet az 1920-as évek elején, amikor ő volt ilyen kis csöpp. Vagy mikor láttam egy kertet egy 1890-ben készült fotón. Nem volt ember sehol, de abban a pillanatban mennyi minden történt szerte a világban, érdekes dolgok, valamelyik felmenőnk is akkor tevékenykedett, de vajon mit? Mikor egy beállított képet kattint el valaki, amin én is rajta vagyok, eszembe jut, hogy ennek a pillanatnak vége, éljük az életünket tovább, zajlanak az események, egyedül ezt a pillanatot ragadtuk ki az idő sodrából, de ugyanez igaz rég elporladt emberek beállított képeire. Vajon mit csinált egy pillanattal, egy perccel késő az a család, aki száz éve állt modellt egy fotóhoz? A kisbaba rajta jóllakott vagy nyűgös? Nem kellett-e éppen a nagymamámnak pisilnie akkor, amikor a testvéreivel együtt örökítették meg? 

Szólj hozzá!

Címkék: család egó

playmobil

2014.09.19. 21:57 :: Dee_

Néha kapnak egy-egy playmobil zsákbamacska figurát a gyerekek. Elteszem a kiegészítőiket (kard, köpeny, fejdísz, jogar...) akkorra, amikor már ügyesebben játszanak velük, mert azok most csak fürdenek, autót vezetnek, mindenfelé állnak, zsályalevélkabátot hordanak. Az első játékok ezek a figurák, akiknek KT saját nevet adott. Van Gladiátor, a gladiátor, Celeste, a karatézó kínai srác, Félix, a pöttyös ruhás nő. :) A kalózt, a boszorkányt, a gengsztert és a hercegnőt nem nevezte még el.  

Szólj hozzá!

Címkék: babó