HTML

szárnyak

Friss topikok

  • tulnagyszemulany: hazafele is furán néztek rám :D (2015.07.20. 19:35) tali
  • Hagrid: Szerintem ő sem emlékszik a részletekre, csak reggelre ott volt...:D (2015.07.19. 11:44) tetkó
  • Hagrid: Akkor majd ültessünk még! ;-) (2015.07.19. 11:43) virág
  • tulnagyszemulany: szegényke :( örülök, hogy semmi baj nem történt! (2015.07.13. 22:51) egy szimpla vasárnap délután...
  • tulnagyszemulany: :))) (2015.06.23. 23:11) a gyerekszoba magányában

Címkék

babó (65) babó2 (57) babó3 (2) barát (1) család (22) egó (105) elmentünk (4) ennivaló (10) falu (3) film (9) grr (4) háziállat (10) karácsony (1) kert (6) könyv (5) kutya (10) Lakás (1) macska (17) ovi (1) politika (1) történések (6) Címkefelhő

új kártya

2015.10.05. 21:57 :: Dee_

Lett volna még két éve az érvényességéből, de a bankunk lecserélte a kártyáinkat. Mindenkinek ilyen lesz, nincs választási lehetőség. Paypassos, vagyis elég egy érintés a terminálhoz és lehúzza az összeget. Ez lehet gyors, lehet kényelmes, sokan szerethetik. Ma aktiváltam a kiküldött kártyát és le akartam csökkenteni az érintésre, pin kód nélkül lehúzható összeget mondjuk egy forintra. Nem lehet. Ötezer az alsó határ. Vagyis ha ellopják, ötezrenként leszedhetik róla a pénzt, míg nem tiltom le. Még a pin kódot sem kell hozzá tudniuk. Kérdeztem, hogy ez nem egy hatalmas biztonsági kockázat? Az ügyfélszolgálatos azt mondta, NEM SZOKTÁK így lelopni a pénzt. Meg úgyis félnek a kameráktól a boltokban. Ahha... Nem győzött meg. Fontolom a bankváltást.

Szólj hozzá!

Címkék: egó grr

a nyárról

2015.08.20. 22:28 :: Dee_

Kis összefoglaló a nyárról, ami ugyan még nem múlt el, de nekünk igen. Rengeteg minden történt!

Kibélelték a kéményt, kicserélték a gázkazánt.

L-t megcsípte egy darázs.

Voltunk strandon háromszor, ebből egyszer a nővéremmel és unokaöcsémmel.

A lányokkal többször taliztunk (igyekszünk havonta).

Voltam rendkívül bunkó nőgyógyásznál (4 hetet kellett az időpontra várni...) és nagyon rendes, figyelmes magánfogorvosnál.

Voltunk a Balatonon kutyástól (az eb miatt hazafelé 5 órát utaztunk a hőségben, és a gyerekek hihetetlenül aranyosan tűrték a fáradalmakat, gyakorlott utazók), vonattal, régen látott rokonokkal egy panzióban (a gyerekek ehhez is prímán adaptálódtak, örültek mindennek, a másodunokatesóknak, kis-nagybátynak), vízibicikliztünk és mindketten elkezdtek lábtempózni maguktól.

L. megkapta a Summer Fever Elsát és Annát, kedvenc játékok lettek.

Elkezdték angolul énekelgetni a Let It Go-t, de KT kedvence a "főtt kukorica, Mais!", ami még a Balcsin hallott, de azóta németül emlegeti a kukoricát.

KT slágerkönyve a hatalmas, nehéz atlasz, amit még a lányokkal vettem a Könyvhéten, elkezdte belőle összeolvasni a betűket, első felolvasott szava a "Ciprus" volt, de tanulja az országok elhelyezkedését is. Meg imádja a pontösszekötős rajzokat is.

L. rálépett a szobatisztulás rögös ösvényére, de még hosszú út áll előttünk, ha rajta múlik.

F. átvette a házimunka és gyerekrevigyázás nagy részét, míg fetrengek az ágyon.

Kétszer álmodtam kislánnyal és bár nem esik olyan jól, nem utálom úgy az édeset, mint KT-vel, ez is lányra utal. KT-nak sokszor eszébe jut és kérdezget.

L. szeme teljesen bebarnult.

Elromlott a tévénk, a gyorsan rendelt újat elvitték szervizbe, mert rossz a hangja, sajnos épp a hosszú hétvége előtt, nehezen bírom ezt a csendet.

A kocsi fékje rossz, így még azt a keveset sem autózhatjuk, amit szoktunk, nehéz így. De lehet, hogy lesz új.     

Meghalt Árnyék, a legpuhább, legkedvesebb, leggyönyörűbb kandúr a világon. Ha nem tetszett neki, hogy felvettem, kifolyt a kezemből (egyszerűen elhagyta magát és nem volt már fogása) vagy hangosan szuszogott, soha nem kapálózott, mint Szamócáék. Drága kis macskánk!

Négy hőhullámot éltünk át, de a házban elviselhető maradt valamennyire a hőmérséklet.  

 

Szólj hozzá!

Címkék: család macska történések babó babó2 babó3

vezetéknév

2015.08.19. 22:12 :: Dee_

Babás fórumon megakadt a szemem egy félmondaton, miben valaki az apósa megszállottságát említette amiatt, hogy fennmaradjon a családneve. Csak legyintettem, de aztán elgondolkodtam. Nagyszüleimnek volt négy fia és egy lánya. Minden együtt volt ahhoz, hogy sok-sok azonos családnevű unokájuk legyen, de a fiúknak csak három fia lett összesen, a többi lány. A háromból kettőnek most még nincs családja, egyiküknek meg csak lányai. Ja, született közben még egy öcsém, de elég kevés az esély a név fennmaradására. Na majd meglátjuk!

Szólj hozzá!

Címkék: család

borsó

2015.08.01. 22:39 :: Dee_

Míg a vécé felé hajoltam elgyötörten, L. megfogta a kezem, és kijelentette: - Rosszul vagy. El kell menned doktorbácsihoz.

KT meg megkérdezte, L. is ilyen rosszullétet csinált nekem, mikor a pocakomban volt? (Gondolom, önmagáról nem feltételezte, hogy rosszat okoz nekem.:))

Szólj hozzá!

Címkék: babó babó2 babó3

tetkó

2015.07.18. 23:12 :: Dee_

Azért kíváncsi lennék annak a Kuka törpe tetoválásnak a történetére, ami egy teljesen hétköznapi, kockás inges úriember karját díszítette a Tesco vevőszolgálatánál a sorban.

1 komment

Címkék: egó

virág

2015.07.18. 23:09 :: Dee_

A liliom az egyik kedvenc virágom. Nem olyan rég kaptam cserepeset, kiültettem az oroszlános kővázába, és idén tizenhárom pompásan illatozó, rózsaszín virággal örvendeztetett meg.

1 komment

Címkék: kert

tali

2015.07.18. 23:06 :: Dee_

Szerintem ma Ses volt az egyetlen, aki közel 40 fokban (!) pulcsiban (!!) - igaz, cicásban - mászkált. :)

2 komment

Címkék: barát

duplo

2015.07.14. 22:41 :: Dee_

Öt éve folyamatosan gyűjtjük a Duplokat, rengeteg készletünk van. Az első összeépítés után az újoncok általában egy közös ládában végzik, újabban a szimpla kockák és a kellékek külön vannak válogatva, ahogy az élőlények és a járművek is, különben nehézkesen találnánk meg bármit is. A nagyobb készleteknél ugyan tettem kísérletet a különválogatásra, a babaházat meg a Kitty kastélyt (az ráadásul Unico) folyamatosan újra felépítem, míg KT nem építi át a neki nem tetsző ablakfülkéket, nem épít hozzá liftet, vagy nem építi őket össze egy hatemeletes házzá. Most a vonat sem érdekes valami miatt, a sínek is külön dobozt kaptak. De a többi reménytelenül összekeveredett és nem is tudunk érdemben játszani úgy, ahogy a dobozuk szerint lehetne. Nem mondhatom, hogy nem hatott rám a Lego-kaland, így örülök is KT kreatív énje kibontakozásának, ha nem sajátítja ki a játékot. Hiszen a fenti két építményt tulajdonképpen L. kapta, aki szinte alig játszott még velük, meghagyta KT-nek. 

De ez igazából csak a körítése annak az igényemnek, hogy valaki írhatnak egy olyan programot, hogy beírom a Duplo készlet számát, és kiad egy listát, milyen alkatrészből mennyi van benne. Felsorolhatnám az összeset és kijönne egy summázat, hogy tulajdonképpen mennyi alaknak, mennyi kék kockának és mennyi tyúknak kellene a dobozokban lennie, hogy az összes készletet teljesnek mondhassam, és biztos legyek benne, hogy nem kallódik pár elem ismeretlen helyen.

Így viszont marad az, hogy előveszem az összes készletdobozt, és az oldalukon levő kis lista alapján kigyűjtöm az ömlesztettekből őket. Újra megtöltöm az eredeti dobozaikat.

Szólj hozzá!

Címkék: egó babó babó2

egy szimpla vasárnap délután...

2015.07.12. 21:25 :: Dee_

Hatalmas örömet okozott, hogy képes voltam (F. szakszerű navigálásával) bevezetni a Fiumei útra. Az apropója már kevésbé, ugyanis a Péterffy baleseti ügyeletére igyekeztünk L.-el, aki leesett az emeletes ágyról. Hetekig ügyesen, biztonságosan mászott, ahogy fára is, muszáj is gyakorolnia, mert az oviban is lesz hasonló építmény, erre most elkezdett lazázgatni kéz nélkül, meg is lett a böjtje. A fejét nem ütötte be, mert az éppen egy párnára érkezett, de a hátát fájlalta és nyögve mozgott. Szerette volna, ha megnézi doktornő. Nem én, ő. KT meg végigcsicseregte az utat, boldogan rávetette magát a hatalmas terepasztalra a váróban és pontosan tudta, merre van a fél éve látott lift (akkor vendégeskedtünk itt 3 napot), amelyek közül egy még azóta is rossz. A kiscsajnak semmi baja amúgy.

Ehhez képest eltörpül a tény, hogy jól megégettem az ujjam a ragasztópisztollyal. -.-

1 komment

Címkék: egó történések babó babó2

kafka piciben

2015.07.12. 21:14 :: Dee_

Van egy bőröndfajta, amit eléggé leárazott egy hiper. Ez a bőrönd a net szerint tulajdonképpen egy szett, a hozzáillő, benne található hátizsákkal. A pénztárnál derült ki, hogy összesen három vonalkód tartozik hozzá, kettő a bőröndön (értelemszerűen a leárazottat nézik ilyenkor) és egy a hátizsákon. Mivel a bőrönd neve nem utalt szettre, a hátizsáknak külön neve volt, így, bár forgalmazni külön a hátizsákot nem tudják, hiszen egybe tartoznak - bár valaki mégis elszúrta és rakott rá saját vonalkódot -, felajánlották, hogy megvehetjük külön. Sajnálom, hogy nem jutott eszükbe, hogy kicsivel feljebb keressék a bűnöst és tisztázzák, ki és miért rakott rá azt, amit rárakott, az akkor ott dolgozók nem foglalkoztak vele, gyors megoldást kerestek az adott problémára.

Utánanéztünk annak is, hogyan lehet vonaton kutyát szállítani. Az a helyzet, hogy a Balatonra sehogy, ha éppen így támadna az embernek kedve nyaralni. Kutya ugyanis nem utazhat hely- meg pót- meg egyéb jegyköteles szerelvényen, és az összes az. Ja mégsem, van egy hajnalban, amivel lehetne, csak éppen kétszer annyi ideig tart az út. A mávos alkalmazott, akitől a problémára megoldási javaslatot vártunk, bemásolta a szabály szövegét, amit F.már a levelében leírt.   

Szólj hozzá!

Címkék: egó történések